HER KOMMER EN MASSE IDER TIL SUND MAD OG BILLIGT.
HER ER EN STATER PÅ DAGEN. MORGEN MAD.

Man tager lidt havregryn ( grovvalsede) -tilsætter lidt vand og drysser godt med rosiner på for at søde grøden - - slutter af med en knivspids fint salt.

Hele molevitten får tur i mikroovnen for fuld skrue i 4 minnutter og omrøres til slut.

Når jeg har spist den lækre og velsmagende havregrød slutter jeg af med lidt frugt som jeg spiser mens jeg surfer på nettet - -.

Nemli` en clemmentin,lidt vindruer,mini tomater, blåbær  - lidt hasselnødder,mandler,en enkelt valnød og sluttelig 2 stk. sundt mørk 90% chokolade - nødderne indeholder jo det sunde og vigtige fedt som oz` findes i fisk.

Så nu er dagens brændstof tanket på kadavret og man klare dagen som en mis.

( Husk godt med vand gerne med en skive citron i - så løber det nemmere ned )


HER ER EN ØKOLOGISK. LØGSUPPE OG ANDEN INFO.
Ja, man tager. 2. styk løg og skære i skiver og giver. 2-4, DL, så de er dækket og lidt salt. Peber og jeg selv tager lidt Engelsksovs og når det er startet med at koge så tager jeg en smugle, mel og lidt vand og laver en tynd jævning og hælder i imends jeg rørre rundt og lader det så koge i. CA-2. minutter, velbekommen, husk i kan jo selv variere jeres smag.
Jeg vil lige komme med et godt råd, hvis i kan drikke THE, så brug økologisk-honing istedetfor sukker.

Dette er ikke et forsøg på at lave personfnidder, tværtimod er det et forsøg på at invitere alle til at udnytte deres mælkerester og det ukrudt der er i haven.

Vi oplever meget skvalder og skvalderkål. Derfor må vi bruge det konstruktivt .

Her er en opskrift. Udelad blot det økologiske, og brug al. kærnemælk-

Hæld 2 l. økologisk sødmælk i en gryde med 1/4 tsk salt.Varm op til 32 gr. under omrøring.
Tilsæt 1/4 l. økologisk kærnemælk og rør.
Tag gryden af varmen, men læg låg på for at holde på varmen.
Bland ½ tsk osteløbe (købes på apoteket) med ½ spsk vand og rør det i mælken. En ven havde denne opskrift?
Læg igen låg på i 1 time mens mælken koagulerer.
Med en god lang kniv skæres nu ned gennem den koagulerede masse på begge leder, 1*1 cm, dernæst på skrå, så der dannes tern 1*1*1 cm.
Varm nu langsomt op - der skal gå ca 20 min. før ostemassen når 50 grader. Rør forsigtigt nu og da.
Øs nu vallen op af gryden med en suppeske, der er ca 1½ l. Kan med godt resultat bruges til brødbagning.Hæld 2 l. koldt vand over ostekornene og rør forsigtigt rundt.
Herefter hældes de vaskede ostekorn igennem en sigte. Eller en stofble.
Kornene kan spises som de er eller blandes med ½ dl fløde samt krydderier. Og lidt grofthakket skvalderkål og evt andre spiselige ukrudtsplanter.
God fornøjelse
Lars Nunnegaard