KAN DET VÆRE RIGTIGT.

HER SER I EN DEBATØRS. MENING OM REGLER. LÆS OG TÆNK. JEG SIGER IKKE NÅET.

Det er helt essentielt for et debatforum, at der ikke opstår kliker, inderkredse, "gamle vs. nye"-stridigheder. Desuden er det essentielt ikke at være enige, ikke føle sig hjemme, være fast debattør, og samtidig er det absolut grundlæggende, at en stabil og seriøs linie bliver lagt for en debattørs færden på et debatforum. Derfor disse regler:

 1. § Skriv max. 1 indlæg om dagen. Skriver du flere, bliver du hurtigt "gammel", samt "fast" debattør. Dette øger også risikoen for, at nogle bliver enige med dig, eller du bliver enige med dem. Enighed, "gammel" debattør og "fast" debattør skaber kliker og inderkredse, og dem skal vi undgå.
 2. § Debatter ikke med folk, du har mødt IRL. Det skaber inderkredse og kliker. Derudover kan det medføre en forståelse for din meddebattør, hvis du har mødt vedkommende, og dette medfører i sig selv klikedannelse og inderkredsdannelse, men kan også medføre enighed, og dermed klikedannelse og inderkredsdannelse.
 3. § Hold styr på hvor tit du debatterer med samme meddebattør. Sker dette for ofte, øges risikoen for enighed, og under alle omstændigheder skabes en klike og/eller en inderkreds.
 4. § Har nogen udtrykt en holdning du deler, så undlad at ytre din holdning. I modsat fald konstateres enighed.
 5. § Observerer du en medebattør ytre en holdning du deler, men vedkommende ikke gør det uddybende nok, efter din mening, så undlad at ytre din holdning. I modsat fald konstateres ikke blot enighed, men også rygklapperi.
 6. § Er du mand, så undlad at debattere med kvinder. I modsat fald konstateres leflen for det modsatte køn.
 7. § Er du kvinde, så undlad at debattere med en mand - især hvis du benytter smileys, da dette vil indikere, at du trænger til P..
 8. § Er det lykkedes dig at skrive 365 indlæg i et debatforum, altså en deltagelse på et år uafbrudt, så undlad at tilføre debatforumet nye indlæg det næste halve år (182 indlægs karantæne)
 9. § Er du uenige med nogle, og dermed berettiget til at tilføre debatforummet et nyt indlæg, vær da opmærksom på ikke at udtrykke dig for diplomatisk. I modsat fald konstateres svagpisseri, og risiko for konstatering af enighed er til stede.
 10. § Er du uenige med nogle, og dermed berettiget til at tilføre debatforumet et nyt indlæg, vær da opmærksom på ikke at udtrykke dig for udiplomatisk. I modsat fald vil "gåen efter manden ikke bolden" konstateres.
 11. § Bliver et indlæg, du har skrevet, besvaret off-topic, så ignorer det.
 12. § Bliver et indlæg, du har skrevet, besvaret af en du kender, så ignorer det.
 13. § Hold dig udelukkende til seriøs topic.
 14. § Skriv ikke i for mange tråde ad gangen. I modsat fald konstateres "fast" debattør.
 15. § Kan du ikke formulere dine holdninger seriøst og præcist, uden brug af smileys, ironi, sarkasme, eksempler etc. så hold dig væk. I modsat fald konstateres useriøsitet.
 16. §16. Du skal sikre dig at den tråd, du vil skrive i, ikke får tilført nye indlæg for hurtigt. I modsat fald kan der nå at komme et indlæg, der giver udtryk for samme holdning som din, og dermed konstateres enighed.
 17. § Vær absolut sikker på, at du ikke kan rykkes til enighed med andre. Er du bevidst om, at du måske kan rykkes, undlad da at deltage i tråden.
 18. § Undlad at give en meddebattør ret. I modsat fald konstateres rygklapperi.
 19. § Har din meddebattør ret, vælg da imellem to løsningsmodeller: Ignorer vedkommende eller find noget at fluekneppe over indenfor seriøse topics.
 20. § Undlad at være "for dygtig" en debattør. Viser du dig, som menneske, bliver folk skuffede. Dermed risikeres denne skuffelse at blive udtrykt i debatforummet, og inderkreds konstateres.
 21. § Tag debatforummet seriøst og tag det som underholdning på samme tid. Denne balance er afgørende for at kunne tilfredsstille alle. Hvordan du gør det, er dit problem.
 22. § Vær sikker på, at du ikke tilfredsstiller nogen. I modsat fald konstateres medløberi og svag karakter. Hvordan du får det til at passe sammen med punkt 21, er dit problem.
 23. § Hav din egen mening, men vær opmærksom på, at den ikke må deles af andre, og den ikke må være for langt fra andres.
 24. § Brok er godt, undren er not. Men vær opmærksom på at visse emner er urørlige, hvad brok angår. Brok må nemlig kun være af typen, der giver andre anledning til at angribe dig personligt. Her træder netikette ud af kraft.
 25. § Du er dømt ude af debatforummet, hvis du får en besked af typen "kan du ikke lide lugten i bageriet...". Se iøvrigt punkt 24.
 26. § Stik en finger i jorden, men udtal aldrig, at du nogensinde har gjort det. Det er på én gang et krav og forbudt at lodde stemningen. Brug mindst en måned så ved du hvilke emner, der i det givne debatforum er udebatterbare, men vær samtidig opmærksom på, at din stilhed mht. disse emner dømmes som enten accept eller holdningsløshed (hvilken ofte vil fremgå af den givne tråd).
 27. § Har du ingen argumenter, eller er udtømt for sådanne, men stadig ønsker at vinde diskussionen, så kald modparten nosseløs. Det er et universalværktøj til at vinde.
 28. § Læs alle tråde igennem, inden du opretter et nyt emne. Også tråde, som blev oprettet for 5 år siden. Et emne må kun diskuteres én gang nogensinde. Afslør dog aldrig at du har gjort det, da det vil tolkes som at ligge under for inderkredsens krav.
 29. § Hav billede på din profil, hvis det givne debatforum giver mulighed for det. Ellers vil du ikke blive anset som seriøs deltager, men istedet blive anset som en der gemmer sig bag anonymitet.
 30. § Stil altid spørgsmål når du opretter en tråd, helst i slutningen af oplægget. Ellers kan emnet ikke debatteres, da det så blot er et statement, og statements hører ikke til på et debatforum, da sådanne ikke kan debatteres.
 31. §. Undlad at stille spørgsmål i et trådoplæg, da spørgsmål i sådanne ikke giver udtryk for interesse i svar, men er udtryk for forhåndsdom over de, der måtte svare. Hvordan du får det til at passe sammen med punkt 31, er dit problem.
 32. § Skriv korte indlæg. Ellers er du for kedelig at læse.
 33. § Få det hele med, undlad ingen detaljer, og vær præcis med hvem/hvad du omtaler. Det er et irritationsmoment, hvis folk må spørge efter flere detaljer for at kunne svare, og der må ikke være mulighed for at se generaliseringer nogen steder. Hvordan, du får det til at passe sammen med punkt 33, er dit problem.
 34. § Du må ikke føje dig andres ønsker om, hvad der må skrives.
 35. § Du må ikke skrive, hvad andre ønsker ikke bliver skrevet. Hvordan, du får det til at passe med punkt 35, er dit problem.
 36. § Du må ikke skrive om dine oplevelser på det pågældende debatforum, eller sitet der måtte ligge omkring pågældende debatforum. Heller ikke selvom der skulle være et forum til formålet. Det er uetisk. Folk vil gerne høre om andres erfaringer og oplevelser, det må blot ikke gengives på nogen måde. Brug i stedet telepati.
 37. § Vær klar og tydelig i det, du skriver. Ellers forstår ingen, hvad du mener. Hvordan, du får det til at passe med punkt 39, er dit problem.
 38. § Vær uklar og tvetydig i det, du skriver. Ellers forstår ingen, hvad du mener. Hvordan, du får det til at passe med punkt 38, er dit problem.
 39. § Sørg for at der aldrig bliver en dialog. Det gøres bedst ved at påstå, at andre siger noget ganske andet end det, de faktisk siger.
 40. § Punkt #30 er alene udtryk for forfatterens holdning. Hvordan, du får det til at passe med punkt 40, er dit problem.