HER VIL I SE AT DER KUN VILLE VÆRE GRØNNE-ENERGI. IDEER.
JEG VIL GERNE HYLDE. DTU. DE ER FANTASTISKE.
DTU.

Den danske brintpille, der lagrer ammoniak og frigiver det igen fra et salt, har i dag sit eget selskab, Amminex, der endnu venter på sit gennembrud inden for energilagring.

Det amerikanske energiministeriums Pacific Northwest National Laboratory har også udviklet et stof, som kan lagre brint, og de viser det ligesom DTU på pilleform.

Kemisk er der dog tale om et andet stof, ammoniakboran, H3NBH3. Trekvart gram af materialet kan lagre halvanden liter brint. Amerikanerne forventer, at energilager til for eksempel en bil vil fylde mindre, hvis brinten er bundet til ammoniakboran, end hvis brinten var lagret i en tryktank.

Der er umiddelbart småt med detaljer om, hvad der skal til for at frigive brinten fra det amerikanske materiale, selv om udviklingen af det har været i gang i flere år.

Det er også svært at gennemskue, hvad der skal ske med materialet, når brinten er udvundet. Forskerne nøjes med at konstatere, at der skal udvikles en kemisk proces til sikkert at regenerere ammoniakboranen.

Ammoniakboranen er alt for dyr

Den tror manden bag den danske brintpille, professor Claus Hviid Christensen fra DTU, ikke meget på.

»Når brinten er udvundet, bliver der bornitrid tilbage. Det er et utroligt stabilt materiale, lige så hårdt som keramik, og vil kræve store mængder af energi at oparbejde,« konstaterer han.

Derfor har Claus Hviid Christensen, når han har mødt de amerikanske forskere, forsøgt at overbevise dem om, at de aldrig vil få den proces til at blive rentabel.

Desuden, påpeger han, er ammoniakboran mellem fem og ti gange dyrere end saltet, som Amminex benytter.

Claus Hviid Christensen, der ikke selv er aktiv i Amminex, men har aktier i selskabet, ser derfor ikke den amerikanske brintpille som konkurrent.

»De vigtigste konkurrenter til brintpillen som energilager er tryklagring af brint og at udvinde brint af methanol,« siger han.

Men for tiden er det mere interessant at benytte brintpillens egenskaber til at lagre ammoniak, mener professoren. Dieselbiler får nemlig brug for ammoniak til at rense deres udstødning.

HER ER DANMARKS BEDSTE GRØN-ENERGI. IDE.
Her får i en grøn energi ide, man tager en generator fra en bil og der sætter man en propel på og i kan jo bare købe en billig en oppe i byen, den får et svejst på for en.20.kr og så skal i finde udaf hvordan i ville få den til at følge vinden og når i har ovrestået de små problemer, så tager i et bil batteri og føre det ene kable over batteriet og vider dertil hvor i ville have strøm og hvis i ellers, har pladsen til det og alt er som det skal være, tv og lamper til 12-voldt, ja jeg kunne finde på megte mere, men brug jeres fantasi og hvis i kun ville bruge strømmen til lamperne så, vil i alt efter hvor meget i bruger nu, kunne spare ca-3000-4000.kr i strøm om året og den er rigtigt grøn energi og ikke co.2 misbruger, det var en smags prøve på almindelig viden.

HER HØRE I MIN MENING OM OLIE OG STORE VINDMØLLER.
jeg taler med store ord jeg kan gøre Danmark selvforsynet med energi og hvis Danmark vil så kan vi sælge energi ideer til andre lande og lad nu værd med at prøve at finde dem, de sider inde i mit lille hoved og jeg bager ikke støre brød end jeg kan spise, så i kan jo selv afgøre om i tror på mig eller når jeg jo siger at olien er gammeldage,vindmøller er ok, men ser at de kolapser, så jeg må jo tro på mine ideer og hvis folk tror på mig og ville lytte, så kan vi redde verden og jeg vil godt sige at pral er jeg for gammel til og som jeg skrev  oppe i andet ark så vil jeg jo nok mene at vi kan reducer co2.udslippet med ca.25%. på.5.år og husk når jeg siger nået så mener jeg det og jeg kan jo sige hvis i ellers kan se det i helhed, så kan i måske forstå min politik, men det er ikke en gavebod, skulle der være intarase så mobilnr.30880719. og jeg kan lovefor at hvis den rigtige person ringer inden jeg selv har fundet nogle, så har jeg en hel parkke.

HEJ MED JER. DANMARK, ER NOGLE STORE MILJØ SVIN.
Hej med jer, det er jo sådan at de vise-mænd, mener at. Danmark, vi skal købe CO.2-kvoter og bruge milliarder på vedvarende energi, så vi kan have vores samvitighed iorden og jeg vil da bare lige nævne, de store bælts-færger, som jo kom til Indien og blev ophuget, så når vis-mænd og Bjørn Lomborg, taler om at redde verden, for penge og så taler om vitaminpiller og minaraler, så lad mig spøger om i som læser kan blive mæt af en vitaminpille, jeg kan bare sige at uden vand, så er alt andet ligemeget, husk uden vand intet liv.

JEG GÅR JO INDFOR SMÅ VINDMØLLER. MEN I SKAL HAVE INFO.
Storbritannien vil i løbet af i år overhale Danmark som det land i verden, der har størst kapacitet af fungerende vindmøller til havs.

Det siger premierminister Gordon Brown i dag på en konference i London.

Brown fremlagde en plan for en storstilet udbygning med vindmøller frem mod 2020 med det formål at skifte til mere bæredygtige energikilder.

Briterne vil være førende på området, og Gordon Brown forestiller sig, at Storbritanniens kystområder "bliver for vindkraften, hvad Den Persiske Bugt er for olieindustrien". I år passerer landets havmøllekapacitet de 400 megawatt.

"I 2020 vil vi have installeret 14 gigawatt - det svarer til omkring 3000 offshoremøller, der vil levere op mod halvdelen af vores strøm fra vedvarende energikilder," siger premierministeren.

HER ER EN GAMMEL VINDMØLLE IDE SOM JEG SER ER KOMMET PÅ IDE SIDDERNE IGEN.
Her er en gammel historie om en af mine venner fortalte mig om, det var en som havde lavet et firma med hus-vindmøller og i skal forstå til et hus, så folk på landet vil være selvforsynet med rigtigt grøn energi, desvære tog STATEN, så meget i forskellige afgifter(skatter), at han måtte søge til udlandet og lave det han kunne, men holdte så tilsidst op, folk bliver jo både gamle og får idioti af den Danske byukrati, så jeg må sige når man har ideerne så ødelæger STATEN, folks inteativer og de fleste sidder nok med iden, men okker ikke at kæmpe med systemet og jeg kan godt sige til jeg at de multinationale selskaber sætter bremsen i overfor regeringen i folke munde kaldt afpresning, der ville komme mere.

HER FÅR I LIDT AT TÆNKE PÅ. VAND-ENERGI.
Her kommer lidt om grøn-energi, her vil talen være om vand og jeg starter med at fortælle jer at vand står aldrig stille, så hvis der sidder et klogt hoved, så regn den ud og kom igang, da jeg kun taler om rigtigt grøn-energi, det vil siger ingen. CO-2-ud-slip. man skal tage energien udaf vandet og vi taler ikke om bølgekræft, nej der er mange energi former i vand, til ham/den person som regner den ud før jeg gør, ja så kom igeng, jeg har sagt at vandet ikke står stille uanset hvordan folk vender og drejer historien, når men vi går til tidevandet, det har forskellige cykluser alt efter hvordan månen står iforhold til jorden og men bestemte fungtioner som kan man jo bruge den kraft så vandet udgør ved flod og ebbe, vandet kommer med en fart af.2-knob-ca.5-6.kilometer i timen og ja nu har jeg lagt lidt ud og ja jeg har flere, men prøv at se om i kan regne den ud, husk man taler ikke uden viden, jeg kan da sige at steder i Norge findes der steder hvor vandet strømmer med fart af ca.45-kilometer i timen, ja i skulle bare vide.

nu skal der grines, jeg tænker gammeldags og læs og lær.
Når i kender jo vores gammel Danske vandmølle og tænk lige på hvor simpel sådan en entligt er og hvor enkel man skifter nået som er gået istykker, vi går da også hen og taler om kværnen som et æsel og andet drejer rundt, så man enten træker vand op af undergrunden eller kværner korn og vi tager da også møller og der er jo både møller i Holland som søger for vandstanden eller den Danske vindmølle som også kværner korn og at menesket er så dumt at vi ikke kan tænke i sådan baner og i skal huske, her bruges ikke nået anden form end vand og vind energi, der vil komme mere.

lidt viden om sol-energi

Ny solcelleenergi 20 gange billigere

Den europæiske chip-producent STMicro-electronics kan snart producere solceller til en tyvendedel af prisen.

Af Kristian Danholm,  mandag 06. okt 2003 kl. 22:00

Den fransk-italienske solcellegigant STMicroelektronics (STM), har udviklet en metode til, at producere solceller med plastik i stedet for silicium. De anslår, at det vil reducere produktionsomkostningerne til en tyvendedel af den nuværende pris, skriver Reuters.

Dermed udgør solcellerne en skarp konkurrent til fossile brændstoffer som eksempelvis kul. Det anslår lederen af forskergruppen Salvo Coffa:

»Det her vil revolutionere hele feltet for generering af solenergi,« siger han til Reuter.

Teknologisk Institut i konkurrence med STM
Det kunne dog allerede i april måned læses i Ingeniøren, at Teknologisk Institut har udviklet en lignende konstruktion - de såkaldte PEC-celler, der efterligner fotosyntesen. Her har man også fokuseret på produktionsprisen både ud fra, hvorvidt de kan konkurrere med andre byggematerialer og ud fra de større perspektiver:

»Plastceller kan blive en reel konkurrent til almindelige solceller i elproduktion,« siger Frederik Krebbs fra Risøs Polymerafdeling.

STM's ambition er, at solcellerne skal være klar til eksport i slutningen af 2004. De håber på, at den nye attraktive pris vil få kraftværker over hele verden til at overveje at producere bæredygtig solcelleenergi.

For tre uger siden, præsenterede STM en mobiltelefon med et lille men meget effektivt batteri, der kunne holde sig kørende i 20 dage, skriver Reuters.


Ja nogle menesker er geniale.

Bærbar Solcelleoplader

Bliv en aktiv del af det økologiske kredsløb med denne utroligt fikse solcelleoplader. Har du brug for strøm til mobiltelefonen, MP3-afspilleren, håndcomputeren eller din bærbare spillekonsol? Ikke noget problem! Lys er alt, man behøver for at kunne oplade dette bærbare udstyr med solcelleopladeren.

Den virker sådan her: Opladeren har to solpaneler samt et batteri på 1000 mAh. Når den er i lyset, oplades det indbyggede batteri, og via de medfølgende adaptere kan du derefter oplade det ønskede udstyr. Det indbyggede batteri oplades kontinuerligt, så man kan sagtens oplade solcelleopladeren samtidigt med, at man oplader sit udstyr.

Jo kraftigere sollys opladeren er i, desto hurtigere oplades det indbyggede batteri, men det oplades faktisk også, når vejret er skyet, eller indendørs i kunstig belysning. For hurtigste opladning anbefales det, at du placerer opladeren vinkelret i forhold til lyset. Hvis du vil fuske lidt, kan du også oplade solcelleopladeren fra din computer via det medfølgende USB-kabel.

Eftersom strømkontakten på forskellige bærbare produkter ser forskellige ud, medfølger der ikke mindre end 10 forskellige adaptere! Se oversigten over, hvilke produkter solcelleopladeren er kompatibel med. Skulle du mod forventning have et apparat, som ikke kan tilsluttes, så har du naturligvis ret til at returnere varen og udnytte din fortrydelsesret!

 • Sony Ericsson: To adaptere, så den fungerer med både gamle og nye telefoner
 • Nokia: Tre adaptere, så den fungerer med både gamle og nye telefoner
 • iPod: Fungerer med alle iPod og iPhone via USB
 • USB-hun: Fungerer med alle enheder, der kan oplades via USB som f.eks. MP3-afspillere, smartphones, håndcomputere, GPS mm.
 • Mini USB: Blackberry smartphones, Nintendo DS Lite, bluetooth headset mm.
 • LG: En adapter. Fungerer f.eks. med LG Chocolate U990
 • Samsung: To adaptere, så den fungerer med både gamle og nye telefoner
 • Motorola: En adapter. Fungerer f.eks. med Motorola V3

Fakta
 • • Indbygget Li-ion batteri: 3,7V 1000 mAh
 • • DC output: 5,5V +/- 0,5% 500 mA
 • • Opladningstid for indbygget batteri via solpaneler: Ca. 8 timer
 • • Opladningstid for indbygget batteri via USB-kabel: Ca. 2-3 timer
 • • Når solcelleopladeren er fuldt opladet rækker det til at forsyne din iPod med strøm i op til ca. 18 timer og din mobil i ca. 44 timer.
 • • Medfølger: Solcelleoplader med batteri og solpaneler, manual på engelsk, opladningskabel til at oplade fra computer, 10 adaptere
 • • Vægt: 140 gram
 • • Størrelse sammenklappet: 12,3 cm x 6,2 cm x 1,7 cm
 • • Størrelse opklappet: 18,7 cm x 6,2 cm x 1,7 cm .

  Bærbar solcelleoplader

  Oplad alle dine apparater
  med denne bærbare solcelleoplader!
  www.coolstuff.dk .Fordele: ved solcelle energi: gratis energi i hele solcellens levetid, ingen eller meget få vedlige holdelses udgifter, langt levetid op til 35-40 år,

HER ER LIDT VIDEN. RESTEN KOMMER FOR DE UDVALGTE-HER TALES OM REN-GRØN-ENERGI.
Som ledningerne er sat sammen nu...

JEG VIL GODT SIGE AT JEG TRO IKKE AT FOLK ENTLIGT FATTER HVAD JEG HAR FAT I OG HUSK JEG TALER KUN OM REN GRØN ENERGI.
Ja, jeg vil bare lige fortælle at, jeg selvfælig ikke sætter hverken min ene unik vindmølle tegninger ind, eller den ander vindmølle ide, men når det så er sagt, vil jeg gå igang med patientet og jeg vil tænke meget Dansk og grønt når, der skal snakkes om hvad og hvordan, imends jeg gør det vil i få en smags-prøve i en mini protybe og den vil selvfølig blivet filmet om natten i sommer så i kan se lyset og jeg har kun at sige sikke et smil i ville få, når i ser bare den mini version og eventuelt hvad den kan, for så tør jeg ikke at taler om de store modeller og der er jo stadig hemlighedder, men lad verden blive fri og få ren-grøn-energi.

HER ER MIN IDE OM ENERGI-KILDEN. DEN KOLDE FUSION. LÆS OG TÆNK.
Ja, man kan jo blive ved, men ved den kolde fusion, som kan give verden såmeget energi at verden tror det er løgn og samtidig husker i jo at jeg kun tænker i ren-grøn-energi. men hvis man tager den spildenergi i verden og kompromer. CO-2, så kommer der jo tøris udaf det og alle ved jo hvordan det gør bare man smider det i vand, derefter kan, inginør og videnskabsflok jo tage ovre og ellers så send mig en mail, jeg har jo altid et klart svar.

NOGLE AF MINE ENERGI IDEER
Ja her ser i en generator fra en bil som kan bruges til at lave små husvindmøller og spørgsmålet er hvor stor jeres hus forbrug har af energi og den kan laves på flere måder, man kan enten sætte den op i en lille mast og så sætte vinger på og der skal jo være en hale som gør at den stiller sig op imod vinden og laver energi, der til kan man så sætte et laderelæ på og lave strøm som kan bruges når der ikke er vind nok til at lave strøm og det er kun jeres egne grænser for hvor meget strøm i skal bruge som har betydning for størelsen af generatoren og løst kan man jo købe en til bil og lastbil, så der har i 2 forskellige strømstyrker 12 og 24 volt og alle de ampære i vil have.
Man kan også rejse generatoren op så den skal have anden form for propel og så går den bare igang med at lave strøm når der er vind, det er en forenkling sådan at det bare køre der ud af.

ATTER EN ENERGI IDE
Ja som i ser sidder der 2 små cykkelhjul på samme aksel og hvis man sætter en slags propeller ind ved egerne så vil man kunne få dem til at dreje værd sin vej, det vil sige at man kan lave mere strøm samtidigt og hvis jeg have haft pengene vil have set nogle endnu bedre og de ideer i har set nu vil kunne lave strøm til et hus og om i husker da inginørene sage at hvis Danmark lavede sin strøm om til 12.volt kunne man sparre 3.milliarder og jeg har bare så mange ideer og eksempelvis er jeg ved at finpudse en som jeg syntes er nået så universal, måske jeg bare sætter den her ind så i kan bruge den også.

JA HER SER I EN IDE SOM HAR FLERE I EN?
Ja jeg har faktiske ikke haft nogle til at hjælpe mig, kun ved svejsningen og ellers er det en ren grøn energi ide hvor alt kan genbruges og jeg har set den lyst og så er det bare et spørgsmål om størelsen om det er en hel by sådan en skal kunne træke eller et enkelt hus og den kan bruges både til vind og vand og jeg har flere i skuffen.